Bliv aktiv i hverdagen

Har du svært ved at få noget aktivitet ind i din hverdag, så læs med her. Vi har nemlig samlet en guide til, hvornår du nemt kan blive aktiv i din hverdag. Det kræver nemlig ikke altid den helt store tid, som mange går og tror. Der vil også komme nogle alternativer, som kunne være aktuelle for dig, som du kan lave i din hver dag.

Det behøver ikke at tage lang tid

Det at være aktiv kan forstås på mange måder, men det betyder grundlæggende bare, at du ikke bare ligger eller sidder ned dagen lang. Hvis du har et stillesiddende arbejde, kan du prøve at tænke aktivitet ind i det. Det kan eksempelvis være, at du arbejder på et kontor, hvor du sidder ned hele dagen, men så prøv at stå op perioder under din arbejdsdag. Du kan stille dig nogle mål om, at du vil stå op hver dag i eksempelvis 2 timer. På den måde bruger du altså ikke tid i din fritid, men du står ganske bare op i stedet for at sidde ned. Det kan også være at dit yndlingsprogram kommer kl. 20 hver tirsdag, hvor du vil sidde og nyde det. I stedet kunne du se det mens du går på løbebånd. Du vil derfor ikke synes du bruger meget tid udover på at være aktiv.

Drop de dårlige undskyldninger

Der findes så vanvittigt mange dårlige undskyldninger, og vi har sikkert brugt dem alle. Du burde derfor droppe dem, og få gjort noget ved det i stedet for. Det behøver ikke at gælde træning som sådan, men bare du rører dig lidt, er det godt. Derfor vil der ingen undskyldninger være. Hvis det er fordi, at du går med smerter i kroppen grundet træning, findes der også metoder for det. Du kan lindre dine muskelspændinger med en massagestol, som gør at du kan fortsætte med at være aktiv igen.

Du behøver ikke at gøre det alene

Det kan for nogen være en stor fordel at have nogle med sig, så man ikke står med det selv. På den måde vil man også blive hængt mere op i det, hvis man har en aftale med en ven om at gå en lille aftentur. Det kan også være, at du aftaler med en kollega, at klokken 13, skal i stå op i to timer derefter. På den måde kan man også gøre det til en sjovere ting at være aktiv. Husk alt tæller både stort som småt.