De bedste aktiviteter på din rest day

Når man først er dybt inde i sin træningsrutine, så kan det være svært at huske sine pausedage. Restitution er lige så vigtig som træningen selv, da det er her dine muskler har mulighed for at komme sig og styrkes. Nogle aktiviteter kan være med til at fremskynde og forbedre processen, så du kan møde styrket og velforberedt op til din næste træning. Herunder har vi samlet nogle af de mest kendte metoder:

1.  Udstrækning

Udstrækning er en utroligt vigtig afslutning på enhver træning. Dog kan det også være godt dagen efter. Det er nemlig med til at styrke din fleksibilitet, men det kan faktisk også være med til at styrke din kontrol med kroppens muskler. Hvis udstrækningen laves i et langsomt tempo, for eksempel under yoga, har du mulighed for at kunne styrke blodcirkulationen i din krop. Dette er med til at støtte din restitution, så du er endnu mere klar til din næste træning.

2.  Svømning

Ved at tage nogle baner i den lokale svømmehal eller måske endda i din egen pool, kan du være med til at aflaste dine hårdt belastede led. Svømning er med til at gøre dig vægtløs, hvilket minimerer trykket på dine led. Desuden kan trykket fra vandet være med til at optimere din blodcirkulation, så du kan optimere din restitutionsproces. Har du ikke en pool med klor i nærheden? Så spring ud i bølgen blå.

3.  Massage

En god og dybdegående massage kan være rigtig god for din krop. Massagen er dog særligt god, når du har en aktiv hverdag, hvor træning fylder meget. Det kan både være med til at lindre de ømme muskler, men så er det faktisk også skadesforebyggende. Mange seriøse idrætsudøvere er begyndt at have en massagestol derhjemme, så de nemt og hurtigt kan få den massage, som kroppen har brug for. Massagen kan også sagtens være med mindre instrumenter, som du påfører den del af kroppen, som er øm.

4.  En god gåtur

Selvom det lyder banalt, så kan en god, gammeldags gåtur gøre en kæmpe forskel for din restitution. Her kommer du op, får kroppen i gang og så kan det gøres i selskab med andre. Denne lette type cardio er en god måde at forbedre din daglige motion og inkorporere lidt let motion på en afslapningsdag. Desuden kræver gåturen også et absolut minimum af udstyr, da du bare kan snøre skoene og tage en tur rundt i lokalområdet.