Sund træning

Træn dig til et godt helbred

Der er utrolig mange måder at opnå et godt, sundt helbred, og det er vigtigt, at vi passer på os selv. Det kan man gøre på flere måder, og det er vigtigt at huske, at det både er kroppen og hovedet, der skal trænes, for at det fungerer. Pas og plej dig selv – du vil takke dig selv for altid, hvis du husker dig selv hele livet. Vi har alle sammen ideer om, hvordan man gør det bedst muligt, men der er også gængse måder at holde sig selv ved lige – her kommer nogle af dem. 

Bevæg dig i hverdagen! 

Det er vigtigt at bevæge sig i hverdagen. Det giver overskud og glæde, og det giver ikke mindst et sundt, fysisk helbred – din krop vil takke dig. Så løb den tur, selvom du ikke gider, spis den salat i stedet for pizzaen, gå en lang tur i stedet for at tage bilen og brug det medlemskab af Fitness lidt mere, selvom det nogle gange er uoverskueligt. Og husk at gøre det hele med måde – det er nemlig vigtigt, at du får en sund balance i det at træne og spise sundt, og at du også husker at slappe af og restituere mellem dine træninger. Ingen tvivl om, at motion er virkelig godt for din krop – men du skal ikke overgøre det. Find en god rytme, hvor du kommer af sted, og tag så trappen frem for elevatoren og hop på cyklen frem for at tage bussen. Det vil gavne dig. 

Træn din mentale tilstand 

Man skal huske, at et godt helbred kan indebære mange ting, og det mentale velvære er lige så vigtig, som det fysiske velvære. Man kan styrke sin mentale sundhed på mange måder, men det er vigtigt at give hjernen ro nogle gange, og det er vigtigt at være i stand til at koble fra. Det kan være noget så simpelt som at sætte sig med sin yndlingsbog nogle gange, smide fødderne i et fodmassage-apparat, mens man nyder sin yndlingsmusik, at man går en lang tur, at man har en dejlig aften med sine yndlingsmennesker, eller man giver sig til et meditere i en travl hverdag. Der er mange måder at gøre det på, og det er vigtigt at dyrke sit mentale helbred, da det gør hånd i hånd med velvære. Så træn din mentale tilstand, som du træner din fysiske – og husk det, for det er vigtigt!