Hvorfor du skal huske at træne hele kroppen

Vi har nok alle hørt, at det er vigtigt at træne. Men som fodboldspiller er det ikke nok kun at træne kondition og musklerne i benene. Nej, faktisk er det vigtigt at træne hele kroppen og ikke bare holde den fysisk i gang. Det har nemlig stor betydning for kroppens fysiske præstationer, hvis man ikke få trænet samtlige muskler i kroppen. Herunder har vi samlet nogle af de grunde til, at du skal træne hele kroppen. Dog skal det også nævnes, at det er sundt at få bevæget alle musklerne, fordi man på den måde undgår, at de sygner hen.

Vigtigt med god fysisk statur

Når man træner sine muskler, så er det med til at forbedre ens generelle fysiske statur. Det vil sige, at du bliver mere rank i din holdning. Musklerne er nemlig med til at bidrage til, at kroppen bliver strækket ud til sin fulde højde. På den måde undgår man de sammenfaldne skuldre og den dukkede nakke. Hvis man kun træner enkelte dele af kroppen, så kan den modsatte virkning opstå, fordi kroppens mindre muskelmasser presses af de større. Du bør altså fokusere på dette for at få en god, rank holdning, som også er vigtig for at kunne udføre øvelserne korrekt.

Muskler hjælper med at forbrænde

Muskler er med til at forbrænde energi. Jo større muskelmasse, som du har i kroppen, jo mere kan du forbrænde af energien, du indtager. Det er altså ikke kun mavemusklerne eller triceps, der er med til at forbrænde maden: Det er hele kroppens muskelmasse. Derfor kan det også give mening at fokusere på nogle af de mindre populære muskelgrupper som lænd og lægge. Altså kan du være med til at reducere fedtreserverne og maden du indtager ved at træne hele kroppen. Men hvordan gør man så det? Det har vi samlet et tip til herunder.

Cirkeltræning

Det er en træningsform, som folk enten hader eller sværger til. Men cirkeltræning kan faktisk rigtigt meget godt. Ved at variere sin træning med cardio som løbebånd og romaskine med styrketræning som triceps reb og vægtløftning kan man få en god og varierende træning. Det er ikke, fordi man absolut skal træne hele kroppen på én træning, men på den måde kommer man lidt videre omkring. Så det er bare med at komme ned i sit lokale fitnesscenter eller alternativt melde sig ind i et center, der er målrettet cirkeltræning, for at komme godt i gang.